heyy

vandaag ga ik het hebben hoe je sinnasappelijs maakt

je hebt nodig:

175 ml geperste sinasappessap  200 ml slagroom    25 ml citroensap  Oranje voedingsvloestof(hoef niet)  Gutsmesje   Beslagbak

Meng de slagroom met het suiker in de handmixer tot het een luchtig mengsel is.  Pers 3 sinaasappels uit en voeg het sap toe. Pers daarna 1 citroen uit en voeg ook dit sap toe Meng het geheel door elkaar en voeg tot slot nog een mespuntje oranje voedingskleurstof toe voor een mooie oranje kleur.Giet het mengsel in een vorm en zet het 3 uur in de vriezer maar je moet wel om het uur even roeren Ondertussen gaan we de sinaasappel versieren. Pak een sinaasappel en druk het gutsmesje in de schil en snijd er krulletjes uit. Houd de bovenkant (ongeveer 5 centimeter) vrij. Duw het mesje niet te diep in de schil, de witte binnenkant moet heel blijven. Draai de sinaasappel en houd het gutsmesje op zijn plaats, dan heb je de minste kans dat je uitschiet Snijd het kapje eraf en pers de sinaasappel uit. Zet ook het kapje even op de pers om uit te hollen.Snijd een kroontje van het kapje door V-punten rondom uit te snijden Als het ijs 3 uur in de vriezer heeft gestaan kun je het eruit halen en het er voorzichtig in scheppen.

 

ik hoop dat u er wat aan heeft en eetsmakkelijk!

Maak jouw eigen website met JouwWeb